חוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות, התשע"ב …
eliran2013
החוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות אושר בכנסת ביולי 2012 ונכנס לתוקף ביום 1/3/2014. מטרות החוק: לעודד שימוש חוזר בציוד אלקטרוני, לצמצם את כמות הפסולת האלקטרונית ולמנוע הטמנתה, ולהקטין את ההשפעות השליליות על הסביבה.
פסולת אלקטרונית מורכבת מציוד או מכשירים המיועדים לפעול באמצעות זרם חשמלי או שדה אלקטרומגנטי, וכן ציוד לייצור, להעברה או למדידה של זרם או שדה כאמור, אם הוא מיועד לשימוש במתח חשמלי שאינו עולה על 1,000 וולט זרם חילופין או 1,500 וולט לזרם ישר.
החוק לטיפול בפסולת אלקטרונית קובע הסדרים לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות ובמצברים, בין היתר, באמצעות הטלת אחריות מורחבת על יצרנים ויבואנים למחזר פסולת ציוד וסוללות בהתאם ליעדים הקבועים בחוק.
עיקרי החוק
בתי עסק המוכרים סוללות ומצברים יחויבו להתקין מכלים ייעודיים לסוללות ומצברים משומשים, וליצור נקודות החזרה זמינות לציבור.
יצרן או יבואן של ציוד אלקטרוני יחויב למחזר 50% מסך משקל הציוד האלקטרוני שמכר בשנה.
יצרנים ויבואנים של סוללות ומצברים, יחויבו למחזר 25% עד 35%, בהתאם לסוג הסוללה או מצבר, מסך משקל הסוללות או מצברים שמכר בשנה.
בתי עסק המוכרים מוצרים אלקטרונים יחויבו להעניק שירות החזרת מוצרים אלקטרונים ללא תשלום בעת רכישת מוצרים חדשים מאותו סוג.
רשויות מקומיות יחויבו להתקשר עם תאגיד לפינוי הפסולת האלקטרונית ולאפשר פינוי מבתי התושבים של פסולת אלקטרונית וכן תחויבנה להקים מוקדי מיחזור עירוניים.
יצרנים ויבואנים יפעלו במסגרת התאגדויות ויהיו מחויבים לממן את כל עלויות הפינוי וטיפול בפסולת מציוד אלקטרוני. בנוסף, תוטל אחריות על הרשויות המקומיות לבצע הפרדה ואיסוף של פסולת מציוד אלקטרוני מהמגזר הביתי.
החל משנת 2020, תיאסר הטמנת פסולת ציוד אלקטרוני שאינה תוצר לוואי של מיחזור או השבה.
החוק קובע סטנדרטים לפינוי וטיפול במתקני המיון והמיחזור – יצרנים ויבואנים יפרסמו מדריכים לטיפול סביבתי והכנה לשימוש חוזר לכל ציוד אלקטרוני שהם מוכרים. מדריך זה מיועד לכל אדם העוסק במיון, הכנה לשימוש חוזר וטיפול בפסולת ציוד אלקטרוני ויכיל מידע על רכיבים וחומרים, לרבות חומרים מסוכנים בציוד האלקטרוני, והאמצעים לטפל בפסולת זו בדרך בטיחותית ושמונעת נזק לסביבה.
חברתינו מציעה את שירותיה לצורך עמידה בדרישות החוק. שרותינו כוללים החל מסקר פסולות לזיהוי פסולת אלקטרונית כהגדרתה בחוק דרך הקמת מערך לאיסוף נתונים לצורך רישום ודיווח פרטני על הפסולת האלקטרונית לרבות כמות הפסולת, יעדי פינוי, תיעוד אסמכתאות ועוד וכלה בהכנת נהלים והנחיות לשימוש חוזר בציוד חשמלי ואלקטרוני